Cautare Informatii
Sedința Comisiei de Dialog Social

(28-02-2017)

        Prefectul Ciprian Bancilă a condus astăzi 28.02.2017, ședința Comisiei de Dialog Social convocată la solicitarea Filialei Brașov a Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa și a Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro din cadrul S.C. Fabrica de Pulberi S.A.
        În cadrul dezbaterii a fost discutată situația dificilă în care se găsesc salariații de pe platforma chimică datorată neplății salariilor la societatea Fabrica de Pulberi, precum și a situației avizelor de funcționare, siguranța instalațiilor, a managementului substanțelor și deșeurilor periculoase. Cu această ocazie a fost înmanat, de către reprezentanții sindicatelor, un memoriu privind neconcordanțele Legii nr.232/2016 privind industria naţională de apărare, coroborat cu H.G. nr.1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
        „Aceste date vor fi înaintate printr-un raport consolidat, către autoritățile cu putere decizională la nivel guvernamental, pentru analiză și adoptarea măsurilor de reglementare a situației, respectiv: Ministerul Economiei, Ministerul de Finanțe si Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Pentru rezolvarea problematicii referitoare la emiterea autorizațiilor de funcționare, am propus o întâlnire cât mai urgentă cu toți factorii implicaţi în acest proces, pentru realizarea conformităților legislative și eliminarea tuturor neclarităților”, a declarat prefectul Ciprian Bancilă.« Inapoi la pagina anterioara